Blog

Ton Balıklı Pizza

Daha önce de fast food tarzı yiyeceklerin evdeki malzemelerle daha sağlıklı hale getirilebileceğinden bahsetmiştim. Sıradaki hedefimiz evde ton balıklı pizza! Tekrar uyarımızı yapıyoruz, “Önemli olan şey porsiyon kontrolü ve tarif. Tariflerde küçük pürüzler olsa da, en azından heves geçirmek için yeterli ” HAMUR İÇİN Malzemeler : 3 su bardağı tam buğday unu 1 paket instant maya.

Diyet Mozaik Pasta

Diyette olanların en büyük problemlerinden biri tatlı yeme isteklerini bir türlü bastıramamaları oluyor. Bize burda düşen görev bu tatlı isteklerini en az kalorili tariflerle gidermek oluyor.  İşte onlardan biri: Diyet mozaik pasta. Malzemeler: 2 tane muz 6 yemek kaşığı yulaf 3 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı chia 1 çay bardağı süt 4 yemek kaşığı bal.

Chia pudingi

CHİA NEDİR, NE DEĞİLDİR? 1/2 muz 200 ml süt 1 tk bal blenderden geçirilir.2 yk chia eklenir 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Peki CHIA mucize mi?Her besinin olduğu gibi, Chia’nın da fazlasının yan etkileri var. Önerilen günlük alımı maksimum 2 yemek kaşığıdır. Doğru miktarda alındığında, • Midede çok fazla su tutarak jelleştiği için, uzun süre tokluk hissi sağlar. • İyi bir.

Yulaf Kurabiyesi

Tercih edilebilecek bir ara öğün. Barsak hareketlerini artırması tercih edilebilirliğini artırıyor. İçeriğindekiler çok iyi seçenekler.Ayrıca ŞEKERSİZ. Tarifi1 yumurta1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı tam buğday unu  2 kayısı  1 elma  1 yemek kaşığı susam 2 yemek kaşığı hindistan cevizi  1 paket kabartma tozuhepsi blenderden geçirilir —2 çay bardağı yulaf10 – 12 tane kuru kayısı 8 – 10 tane kuru erik1 su.

Yaşamın Kaynağı: SU

Su, yaşamın devamlılığı için en önemli kaynak ve metabolizmanın en fazla ihtiyaç duyduğu madde. İnsan vücudunun % 60-70’ini oluşturan su, hayatın temel taşı.Su, besinlerin sindirimi, emilim ve hücrelere taşınması, besin ögelerinin böbreklerden süzülerek atılması ve vücut ısısının denetimi için en önemli besin ögesidir. Vücudun su oranını korumak ve tüm sistemlerinin uygun şekilde çalışmasını sağlamak için.

Merhaba ikinci bahar !

Yaşlılık; yaşamsal fonksiyonların sürekli azalması, tüm organizmanın verimliliğinde görülme azalma, çevresel faktörlere uyum sağlayabilme yeteneğinin azalması olarak tanımlanır. Yaşlılıkta yeterli ve dengeli beslenme;  * Sağlığı korur ve geliştirir. * Beslenme ile ilişkili hastalıkların oluşma riskini azaltır, oluşan hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar. * Enerjik ve bağımsız bir yaşam sürdürülmesini kolaylaştırır. Yaşlılık Dönemi İçin Beslenme Önerileri Günlük öğün sayısı.